Írtunk már korábban arról, hogy nincs azzal semmi baj, ha megtalálod az örömöt is a #maradjotthonban, és most folytatva ezt a „nézd az élet napos oldalát” sort újabb olyan példákat hozunk, amik jók lehetnek a bezártságban. Például az, hogy egy csomó pénz megspórolhatsz a karanténban töltött idő alatt, amiknek egy részével még a Földet is óvhatod. Hogy hogyan?

Moss ritkábban hajat!

Tetszik, nem tetszik, eltérő mértékben ugyan, de mások véleményére adó emberek vagyunk. Éppen ezért egy csomószor például csak azért mossuk meg a hajunkat, mert „holnap meeting lesz”, vagy mert színházba megyünk, találkozunk valakivel stb. Tehát nem feltétlenül csak akkor, mikor indokolt lenne. Nos, most hogy ezek a szociális kötelezettségek nincsenek, ezeket a felesleges hajmosásokat is nagyon nyugodt szívvel engedheted el. Ennek pedig mi az eredménye?

Spórolsz a samponon, kondicionálón, hajmaszkon. Sőt, ezek mellett a hajszárításon, vagyis áramon és vízen is, ez utóbbiak pedig nemcsak a rezsidnek, de a fenntarthatóságnak is javára válnak.

Moss kevesebbszer!

Bár abszolút azon az állásponton vagyunk, hogy a nyakadba szakadt időt ne pizsamában töltsd, hanem minden nap öltözz fel rendesen, ez nem azt jelenti, hogy muszáj minden nap más outfitet kitalálnod. Most itt a nagy lehetőség, hogy több napig viseld ugyanazt a szettet, ami túlzottan nem fog koszolódni ez idő alatt. Így nyugodtan ráérsz később berakni a cuccokat a mosógépbe. Ezzel pedig a ruháidat is megóvod a feleslegesen sok mosástól, valamint az előző ponthoz hasonlóan áramot és vizet spórolsz, amiért a bolygó nagyon hálás lesz neked.

sporolas bent.jpg

Kevesebb smink!

Eljött az idő arra is, hogy jobban megszokd a sminktelen arcod! Ez egyrészt a lelkednek, személyiségednek is jót fog tenni, nem is beszélve arról, a pénztárcád mennyire fellélegezhet. Ha pedig a sminktelenség ellen azt hoznád fel érvként, hogy de így is látnak mások videócseten keresztül, hadd nyugtassalak meg, azokat a pattanásokat, amiket te kilométerekről látsz, de személyesen soha senki nem szokott észrevenni, a rettenetes beszélgetőprogramok videói még kevésbé adják át.

Szóval hidd el nekem, hacsak nem tartod indokolatlanul közel a fejedhez a kamerát, soha senki nem fog rájönni, hogy nem alapoztál, highlitereztél, szempillaspiráloztál és így tovább.

Ingyenes edzések

Habár ebben a helyzetben is az igazán jó fej dolog támogatni az edződet azzal, hogy befizetsz az online órájára (amennyiben tart ilyet), az is igaz, hogy a net tele van ingyenes edzős videókkal. Persze ezek eddig is ott voltak, de most nagyobb eséllyel fogod kipróbálni őket, hiszen rá vagy kényszerítve arra, hogy otthon mozogj. Egyébként pedig az otthonmaradás önmagában is elég Föld-barát elfoglaltság, hiszen minden el nem buszozott, autózott alkalommal csökkented az ökológiai lábnyomod. (Már amennyiben eddig sem biciklivel, gyalog vagy más környezetkímélő módon jutottál el az edzésedre.)

Edd azt, ami otthon van!

Nagyobb összeget mernénk tenni rá, hogy bizonyos mértékben te is beadtad a derekad a nagy élelmiszervásárlós-őrületnek, ami az elmúlt pár hetet jellemezte. Ez sem ciki, valamennyire mindenki feltankolt. Most viszont itt a nagy lehetőség, hogy okosan élj a spájzolással! Sok pénzt spórolhatsz meg, plusz a túlfogyasztás ellen is tehetsz, ha mostantól viszont tényleg azt eszed és abból főzöl, amit betáraztál. Húzd meg a határt, most ne vásárolj többet, kezdj el tényleg főzni, ahogy megbeszélted magaddal, mikor bevásároltál és keress olyan recepteket, amiket a rendelkezésedre álló alapanyagokból meg lehet csinálni!

Bónusz tipp az édességfogyasztásod kordában tartására: ha nem bírod megállni, hogy ne egyél cukros dolgokat, akkor legalább csak akkor egyél ilyet, ha megcsinálod magadnak! Kezdj el az alapanyagokból sütit sütni, csinálj egy tejbegrízt, a lényeg, hogy állítsd elő magadnak az édességet!