Nem bírsz lejönni róla

Nem is gondolnád, milyen gyorsan ismerkedhetsz meg egy újfajta lelkiismeret-furdalással, ha rendszeresen kezdesz sportolni. Ezt akkor érzed, mikor felmerül benned, hogy ne menj az órára. Ugyanis, ha legalább háromszor egymás után sikerül rávenned magad a mozgásra, lehet, hogy negyedszer és ötödször és századszor is fel fog merülni benned, hogy jobb lenne inkább otthon lustulni, de egyre kisebb az esély arra, hogy tényleg a kanapét válaszd az edzés helyett.

Egyrészt a rendszeres sport szuperül strukturálja az életet, ami mindig jól jön a folytonos szétesettség és stressz közben, másrészt már csak megjelenni az órán akkora vállveregetés minden alkalommal magadnak, hogy arra könnyű rákapni.

Tényleg pár hét után azt veszed majd észre, hogy még ha tényleg sokkal sokkal vonzóbb is az otthon melege, mégis előbb mozogni mész

Érezni kezded az élettani hatásait

Baromi fura, izgalmas és hihetetlenül jó érzés, mikor tényleg elkezded érezni az élettani hatásait a mozgásnak. Mikor észreveszed, hogy bár sokkal több energiát használsz el a héten mint eddig, mégis ezerszer energikusabb vagy. Könnyebben, szívesebb kirándulsz például hétvégén a punnyadás helyett, és ha megteheted simán a sétát választod ahhoz, hogy eljuss egyik helyről a másikra, mert tényleg megnövekszik a mozgásigényed. Nem is beszélve azokról a helyzetekről, mikor már nem várod meg a liftet, hanem inkább örömmel felsétálsz a lépcsőn, mert sokkal gyorsabb és már meg se kottyan neked.

sport bent.jpg

Elkezdesz más dolgokra is odafigyelni

Elég hamar eljön az a pillanat is, mikor döbbenten veszed észre, hogy annak ellenére, hogy az étrendeden nem akartál esetleg változtatni, mégis magadtól elkezdesz az egészségesebb ételek közül válogatni a boltban. Ez természetes, hiszen alapból is egészségesebbnek érezd magad, és tényleg nem esnek annyira jól a junk kaják, valamint ott van benned, hogy nem akarod veszélybe sodorni a kemény edzéseid eredményét.

Kijön belőled a bodybuilder

Nyilván a legjobb része a sportolásnak, mikor elkezded látni az eredményt. Nemcsak az övedet tudod beljebb húzni, hanem igazi izmokat is felfedezel magadon, amit ember legyen a talpán, aki nem kezd el állandóan nézegetni és fitogtatni a tükörben.

EGYESEKKEL (=én) az is megesik, hogy mikor felfedezik a testükön ezeket az új featúrákat még a barátaiknak is büszkén mutogatják és egy időre rendszeressé tud válni az a mondat, hogy „nyomd meg, milyen kemény a hasam!” ( ☹ )

Érdekelni kezdenek más sportok

Míg nem is olyan rég csak álmodban tudtad elképzelni magadról, hogy valamilyen mozgást végezz, egy idő után a heti egy alkalom elkezd kevésnek tűnni. Na, meg egy kicsit uncsinak is. Hiszen elkezd érdekelni, hogy milyen más mozgásformák léteznek és elkezd izgatni, hogy azokat is kipróbáld. Aztán egyszer csak ott találod magad, hogy a pár hónappal korábbi kanapén fetrengő, folyton levert énednek valós sporttanácsokat tudsz adni