1. Flipflop

Biztos nem okozunk nagy meglepetést ezzel, hiszen mikor ránézel az eldeformálódott, szivacsos talpú papucskádra, amit felhúzva kicsit felsikolt a nagy és második lábujjad közötti bőrrész, akkor te is gyaníthatod, hogy ez talán nem a legjobb viselet a lábadnak. Egyrészt az egész testedre rossz hatással lehet, hogy ezekben a semmilyen támaszt nem adó papucsokban mászkálsz, másrészt azzal, hogy a flipflopok teljesen nyitottak, semmilyen védelmet nem adnak a napsugarak káros hatásaival szemben. Szóval, ha mindenképp ilyenben szeretnéd tölteni a nyarad, akkor legalább ruházz be egy vastagabb talpú, jobb minőségű darabba, és mindig kend be a lábfejedet is napvédővel!

2. Skinny nadrág

Bár lassanként kifutóban vannak a répanadrágok és helyüket a kicsit bővebb mom, girlfriend és boyfriend farmerek veszik át, ha te eddig még nem váltottál, a most következő egy jó érv lehet a csere mellett. A szűk szárú gatyák ugyanis bizonyítottan károsítják az egészséged. Egyszerűen azzal, hogy mivel szorosan rátapadnak a lábadra, nagyon elszorítják az ereket és az idegeket még akkor is, ha te ezt nem érzed. A skinny nadrágok viselését egyébként összefüggésbe is lehet hozni a rekesz-szindrómával, aminek során a nagy nyomás miatt a szövetek nem jutnak elég vérhez és ettől károsodnak. Extrém esetben az állapot annyira súlyos lehet, hogy műtéti beavatkozás szükséges. 

casual-denim-feet-1667506 (1).jpg

És most nem térünk ki rá külön pontban, de a hasonló szorító hatása matt természetesen az alakformáló bugyik sem az egészséged barátai. Ezek túlzottan összenyomják a belső szerveidet, amik alapjáraton nem véletlenül szeretnek nem összenyomódva létezni.

3. Nehéz ékszerek

Bármennyire is imádjuk a statement ékszereinket, nem szabad őket túlhordani. Egy nehéz és nagy fülbevaló megnyújthatja a fülcimpádat, a hatalmas nyakláncok indokolatlanul nagy nyomást helyeznek a nyakadra és a hátadra, sőt, a vastag karkötőket is összefüggésbe hozták már kézfej- ujj- és karfájdalommal. Nem is beszélve arról, hogy ezek mennyi mindenbe beleakadhatnak, amivel kellemetlen baleseteket okozhatnak.

4. Rossz melltartó

A nők jelentős része belefut abba a hibába, hogy nem a méretének megfelelő melltartót hord, ez pedig sokkal több rossz hatással jár mint jóval. Ezzel a fehérnemű lényege veszik el, hiszen ha nem jó rád a melltartód, nem is tudja elvégezni a feladatát. Ez pedig hát- és vállfájdalmakhoz, és hosszú távú problémákhoz vezethet. Egyébként az egyik árulkodó jele annak, hogy nem jó a melltartód, ha a nap végén, mikor leveszed, tele vagy pántlenyomatokkal a bőrödön. Érdemes legalább egyszer rávenned magad, hogy elmenj egy tényleg igényes fehérneműboltba, ahol nemcsak minőségi darabokat vehetsz, de vélhetően profin tudnak segíteni abban, hogy megtaláld a méreted.

adult-blur-body-230590 (1).jpg

5. A ruhák, amikben nem érzed jól magad

Lehet bármilyen tankönyvien kényelmes és egészséges egy darab, ha te nem érzed jól magad benne, akkor pontosan ugyanolyan káros, mint az eddig felsoroltak. Szóval, ne csupán a fizikai egészségedet tartsd szem előtt, mikor legközelebb shoppingonsz, hanem a mentálisat is. Különben is, az ilyen cuccokból lesznek aztán azok, amiket soha nem hordasz és csak nyomasztanak, hogyan szabadulj meg tőlük.

Források: Bustle, The List, Huffington Post