Alapvetően nem gondolom, hogy annyira szerencsétlen lennék, hogy néhány napos kórházi látogatásra nem tudnék összepakolni. Csupán arról lehet szó, hogy a hormonok és a szülés előtti izgalom úgy bekavart, hogy csak arra tudtam gondolni, hogy mi kellhet a babának, míg magamról sikerült megfeledkeznem. (Ez a hajlamom mondjuk a szülés után sem múlt el.)

Ráadásul a net is tele van olyan listákkal, ahol a kórházi csomag 80 %-a a baba cuccaiból áll, anyuka meg vigyen köntöst, WC-papírt, és a dokumentumokat. Köszi. Bízva abban, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek jól jön egy kis segítség és emlékeztető, hogy ne feledkezzen meg magáról, létrehoztam egy viber csoportot, ahol anyuka ismerőseimet kérdeztem: mit tanácsolnának, mit pakoljanak be feltétlenül maguknak az anyukák a kórházi csomagba (az olyan nem egyértelműen kötelező tételeken kívül, mint a dokumentumok, gyógyszerek, satöbbi?) Íme a válaszok:

"A saját kispárnám! Hiába volt szerencsém és mehettem haza 3 éjszaka után, rájöttem, hogy öregszem és szükségem van a kispárnámra, hogy kialudjam magam."

"2 papucs: az egyik, amiben el tudok menni zuhanyozni és még egy, amibe könnyen belebújhatok és a feldagadt lábfejem is belefér."

"Nasi!!! mindegy, hogy éjjel egykor szülsz vagy programozott császárral, az első dolgom volt megírni a férjemnek, hogy megvadulok egy kis Pilóta Kekszért. Ha még egyszer szülni fogok, tuti betárazok a kedvenc kajáimból."

Vastag zokni! Nyáron szültem, így eszembe sem jutott zoknit húzni. Arról viszont elfelejtettek szólni, hogy a császármetszés után remegni fogok, később pedig úgy fogom érezni, hogy lefagynak a lábaim.

"Hosszabbító a töltőmhöz! Apróságnak tűnik, pedig nem az. Gondolj bele, egyedül vagy a szobában, a baba alszik, te éppen görgeted a telefont, amivel, ha lemerül, kúszhatsz el a legtávolabbi sarokba, hogy feltöltsd."

"Kényelmes pizsama. Hiába akarsz csiniben lenni és megmutatni a világnak, hogy te ugyan nem hagytad el magad, muszáj, hogy a pizsid kényelmes legyen! A legtöbb időt mégiscsak abban fogod tölteni, ha bárhol vág, szorít, nem szellőzik az anyaga, vagy egyfolytában igazgatnod kell, akkor cseszheted, ha cserébe szép a csipke."

Eldobható WC ülőke. Naná, hogy volt nálam WC papír, viszont arra nem számítottam, hogy a szülés után első vécézésnél kizárt, hogy a deszka felett guggolni tudjak, a WC meg olyan állapotban volt, hogy majdnem belehaltam, hogy rá kell ülnöm.

"Füldugó és szemmaszk nélkül tuti nem megyek újra kórházba! Mondom ezt úgy, hogy életemben nem próbáltam őket, viszont tudom, hogy mikor ott feküdtem a 6 ágyas szobában, csak ezekre vágytam."

Szárazsampon! Az élet iróniája, hogy a legtöbb kép akkor fog rólad készülni, mikor a legkevésbé érzed magad csinosnak. Közvetlenül szülés után. Te pedig hiába adnád a fél karodat egy hajmosásért, bármi közbe jöhet, amitől erre napokig kell várnod. Ha viszont nálad van a kedvenc szárazsamponod, akkor nincs gond.

"Sok hajgumi és hajcsat, több helyre eldugdosva! Nem tudom, hogy minden kórház a hajgumik Bermuda-háromszöge -e, de én arra emlékszem, hogy vagy csatokat vagy hajgumikat kerestem. Legközelebb tuti minden fiókba, zsebbe és táskába teszek belőlük."

 

Segíts, hogy a lista teljes legyen és írd meg, ha szerinted valami lemaradt!