„Gyilkos mondatok” - Szinetár Dóra így foglalta össze azt a jelenséget, amikor trollok, vagy akár jót akaró családtagok és mentorok tesznek célzásokat a külsőnkre. Emlékszem, nézve a vele készült interjút, csak arra tudtam gondolni, hogy basszus, hány olyan gyönyörű művésznő/sportoló/influenszer fordult már meg nálunk, akik elmesélték, hogy melyek voltak azok a bántó mondatok, amik egy életre beléjük égtek. És ezzel mennyire nincsenek egyedül.

Amy Shumer

Amikor felröppentek a hírek, hogy a szőke színésznő kapja a Sony produkciójában a Barbie szerepét (később a színésznő időhiányra panaszkodva visszamondta a felkérést) a klaviatúrahuszárok egyből sértő kommenteket kezdtek el írogatni. Az olyan „poénokra” reagálva, mint „Amy Schumer: Barbie fogyitáborban”, a színésznő egy fürdőruhás képet posztolt magáról és kifejtette, hogy nem ad az olyanok a véleményére, akik anélkül szólnak be mások súlyfeleslege miatt, hogy maguk valaha is küzdöttek volna plusz kilókkal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@amyschumer által megosztott bejegyzés,

Jason Momoa

Mert azt ugye senki nem gondolja, hogy ez a „beszólogatósdi” csak a nőket érinti? Mikor először olvastam a hírt, hogy Jason Momoát azzal „vádolják”, hogy aputeste van, konkrétan felröhögtem. Egyrészt az égvilágon nincs semmi baj az aputesttel, szóval jó lenne, ha nem mint valami szitokszót használnák, másrészt pedig tegye mindenki a kezét a szívére: EZZEL az apukatesttel azért szerintem durcizva, de meg tudnánk barátkozni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joseph Jason Namakaeha Momoa (@jasonmomoa__official) által megosztott bejegyzés,

 

Tyra Banks

Míg sokáig arról szóltak a hírek és azzal volt tele a sajtó, hogy Tyra lett az első színes bőrű szupermodell a Sports Illustrated címlapján, pár évvel később már azon csámcsogtak, hogy egy előnytelen fürdőruhás képen, amit lesifotósok készítettek, mennyire meg van hízva. Én pedig ezt a fotót csak azért sem fogom belinkelni. Nem az én világom ugyanis az, hogy bárkinek az élete legelőnytelenebb oldalát mutogassam. Helyette inkább itt a legújabb, szintén Sports Illustrated címlapfotózásáról egy rövidke videó, ahol Tyra elmondása szerint több mint tíz kiló felesleg van rajta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tyra Banks (@tyrabanks) által megosztott bejegyzés,

Serena Willimas

Mit számít négy olimpiai aranyérem, több mint húsz Grand Slam torna első helyezés, amikor azért is be lehet szólni, hogy valaki „úgy néz ki, mint egy férfi.” Serena egy interjú során bevallotta, nehezen viseli az efféle megjegyzéseket és nem tehet róla, hogy vastagabb karokkal és erősebb felsőtesttel született. Annak viszont örül, hogy a kislányának megmutathatja, hogy amit régen hátrányának gondolt, annak mára a karrierjét és a boldogságát köszönheti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Serena Williams (@serenawilliams) által megosztott bejegyzés,

Király Linda

A szőke énekesnő a Makeup/Down egyik részében mesélt azokról a súlyára tett célzásokról, amik úgy belé égtek, hogy az egészségre káros fogyókúrába kezdett. Ha pedig bárkiben is egy szemernyi kétség van afelől, hogy az efféle megjegyzések mennyire mérgezők, elég meghallgatni azt a részt, ahol Linda elmeséli: egy fél füllel elkapott megjegyzés egy vadidegentől, elég volt hozzá, hogy egy életre másképp nézzen a saját testére.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Király Linda (@lindakiraly) által megosztott bejegyzés,

Schobert Norbi  és Rubint Réka kisfia, Norbika

Ha van a pokolnak sötét bugyra, ahova bárkit örömmel száműznék, azok a gyerekeket támadó trollok. Miután egy időben a Schorbert házaspár kisfiát először a súlyfeleslege miatt lehetett bántani, a látványos fogyása után (amire sok felnőtt egy életen át tartó fogyózás után sem képes) is tudtak érkezni bántó megjegyzések. #primitívséglevel1000

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Réka Schobert (@rekarubint) által megosztott bejegyzés,

 

Nyitókép forrása: ITT és

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joseph Jason Namakaeha Momoa (@jasonmomoa__official) által megosztott bejegyzés,

" target="_blank">ITT