Bár nagyban dübörög a bodypositivity-mozgalom, bőven van még mit dolgozni azon, hogy mi, plus size csajok (meg általánosságban a nők nagy része) gyomorgörcs nélkül merjen strandra menni. Vagy akár csak feszengés nélkül felvenni egy szűkebb fazonú rucit. Éppen ezért van szükség olyan influenszerekre, mint Katie Sturino.

A több, mint 500 ezer követővel rendelkező amerikai nő, miután megunta, hogy vagy nem talál ruhát a méretében, vagy ha igen, akkor az sokszor úgy néz ki, mintha a Szomszédok egyik statiszta nénikéje hagyta volna hátra, úgy döntött, bebizonyítja: plus sizeként is lehet csinosnak lenni.

Így született meg a #supersizethelook nevű hashtag, amire rákeresve bárki megnézheti, hogy áll ugyanaz a ruha egy 50 és egy 80 kilós nőn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gözde Yapıcı (@gozdeyapici_) által megosztott bejegyzés,

Mivel személy szerint én sem vagyok elájulva a plázabutikok felhozatalától (legalábbis ami a nagyobb méreteket illeti), baromi inspirálónak találtam a fotósorozatot. Jó, lehet, maguk a képek nem oldják meg az üzletek XL-es részlegének hiányosságait, abban viszont igenis segíthetnek, hogy a kasszától ne csak egy fekete leggingsszel és egy mindent eltakaró pulcsival távozzak. Magyarul, hogy merjek bátrabb lenni. Ugyanis - kapaszkodj meg - a fotókon kristálytisztán látszik, hogy ami jól áll Meghan Markle-nek, az jól állhat neked vagy nekem is! Durva, mi?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

B MAGAZINE (@bmagazine_cl) által megosztott bejegyzés,

Sturino egyébként nem csak azt mutatja meg, hogy festenénk Victoria Beckham outfitjeiben (amikben eddig a pontig még csak elképzelni sem mertem magam) hanem azt is, hogy mi történik, ha például citromsárga nadrágot vagy feszesebb bőrszoknyát vesz fel. Spoiler: annyi, hogy dögösen fog kinézni. Te be mernéd vállalni ezeket az outfiteket? (Feltéve, ha ilyen a rucik nálunk is kaphatóak lennének nagyobb méretekben...)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Katie Sturino (@katiesturino) által megosztott bejegyzés,

Nyitókép forrása: ITT és ITT