Az Oxford Egyetem kutatói, tehát a brit tudósok publikáltak egy tanulmányt arról, hogy micsoda szuper egészségügyi hatásai vannak annak, ha heti kétszer beiktatsz egy csajos estét. Dr. Robin Dunbar, a kutatás vezetője a Huffington Postnak így beszélt az eredményekről:

Mindkét nem fizikai és mentális egészsége szempontjából előnyös, ha van jól működő szociális hálója. Azok, akik ilyennel rendelkeznek ritkábban lesznek betegek, gyorsabban felépülnek a műtétek után, valamint nagylelkűbbek is.

Ebből pedig következik, hogy nyilvánvalóan a külsődre is pozitív hatással van, ha rendszeresen találkozol a csajokkal, hiszen a fizikai és lelki egészség kívülről is látszik.

baratnok bent.jpg

Dunbar egyébként nem az első, aki arra jutott, hogy a baráti összejövetelek jó hatással vannak az ember szervezetére. Korábban már az amerikai UCLA-n is készült egy tanulmány, amelyben arról írtak, hogy különösen a nők esetében óriási előnyökkel jár, ha rendszeresen találkoznak a barátnőikkel. Ez ugyanis nagyon sokat segít nekik abban, hogy levezessék a feszültséget és oldják a bennük felgyülemlett stresszt.

Ráadásul ez nemcsak akkor működik, ha kiadod magadból a csajoknak, ami bánt, hanem mivel a nőkben nagy az empátia és a gondoskodásra való hajlam, az is jót tesz nekünk, mikor “csak” meghallgatjuk, megnyugtatjuk a másikat.

Ha pedig ebbe bele szeretnénk keverni a nagyon száraz tudományt is, akkor ez az oxitocintermeléssel függ össze. A csajokkal bandázás során megemelkedik ennek a jótékony hatású hormonnak a szintje, ami örömöt okoz és megnyugtat - legalábbis egy harmadik, a Stanford Egyetemen végzett kutatás eredményei erre utalnak.

Ezen a ponton pedig talán már nem is kell tovább győzködnünk arról, hogy a lelki békéd és az arcvonásaid kisimulása érdekében most hagyd is abba az olvasást, kapcsold ki a tévét, és fuss össze a csajokkal akár csak egy órácskára is!