Külsejére és egészségére adó emberként nem könnyű a szépségtippek között lavírozni, hiszen nyáron a naptejes tubusból is az folyik, hogy minél messzebbre kerüld el a napsugarakat, most azonban mégis arról lesz szó, hogyan tartsd meg a nyári barnaságod. Hiszen még ha meg is fogadtad és szigorúan betartottad az összes szabályt, akkor is biztos lett valami kis színed, nem is beszélve arról, ha többé-kevésbé óvatosan végignapoztad a nyarat a vágyott bőrszín elérése érdekében. Érthető tehát, ha ezt és ezzel a vakáció hangulatát minél hosszabb ideig szeretnéd megőrizni, a most következő tippek pedig segítenek is ebben, ahogy abban is, hogy magadat kényeztesd.

Radírozz!

A bőröd karbantartásához alapból is hozzátartozik, hogy az elhalt hámsejtektől megszabadítsd a tested. Az egészséges bőr a színét is jobban megtartja, tehát a szép barnaságod érdekében ajánlott heti háromszor átradíroznod magad. Arra persze figyelj, hogy minél gyengédebb terméket válassz, hogy az ne bántsa a bőröd, hanem csak vitalizálja, puhítsa, és persze minél jobban előkészítse a következő lépéshez, ami a…

Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a hidratálás fontosságát. A francia Vogue szerint annak érdekében, hogy a bőröd ragyogó, egészséges és nyarat idézően bronzos legyen nem elég csak testápolót használni.

Az javasolják hidratáló tusfürdővel zuhanyozz és kényeztesd a tested hidratáló olajokkal is, amik mélyebben tudnak behatolni a bőröd alá és meghosszabbítják a barnaságod élettartamát.

Egyél, hogy barna maradj!

Igen, bizonyos ételek, főleg zöldségek és gyümölcsök, segítenek abban, hogy megőrizd a színed. Ehhez főleg olyan harapnivalókat válassz, amiknek magas az E-vitamin és a béta-karotin tartalmuk, mint például a répa, paradicsom vagy különböző magvak. Fun fact, hogy az ilyen ételek a napsugarak káros hatásaitól is megvédhetnek, erről korábban itt írtunk hosszabban.

Végül pedig önbarnítózz!

Nem, nem csalás, ha végül az önbarnítók felé veszed az irányt, hiszen ismételheted végtelenítve a fenti trükköket, decemberig sajnos akkor sem fogják megőrizni a vízparton összeszedett színed. Így valóban egy idő után csak a barnítókrém marad. De ettől sem kell megijedni, ha kellő odafigyeléssel csinálod, akkor nem teszel kárt magadban és nem is leszel foltos. És, hogyan kell jól önbarnítózni? Ehhez itt találsz néhány tanácsot Lilu saját tippjeivel kiegészítve.