Merthogy a deodrant challenge-ben aztán tényleg semmi vicces nincs. A téma akkor kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor egy brit anyuka, Jamie Prescott megosztotta a lánya karjáról készült felvételeket, amiket csak linkelek, de nem teszek ide, mert tényleg elég csúnyák.

A képeken a 15 éves lány karját gyulladt, váladékozó égési sebek csúfítják el, amiket az anyukája szerint az új „kihívás” teljesítése közben szerzett: a brit kamaszok körében ugyanis az a hecc, hogy közvetlen közelről fújják a bőrükre az aeroszolos dezodort, ameddig csak el tudják viselni a fájdalmat – mint például ebben a videóban is.

A dezodor működés közben hajtóanyagként ismert gázokat is kienged magából, ami rendeltetésszerű használat mellett teljesen veszélytelen, a bőrrel közvetlenül érintkezve viszont kémiai égést okozhat – ez történt a képeken szereplő lánnyal, Ellie-vel is, aki a Fox News-nak azt mondta, hogy amikor elmeséli a barátainak, mi történt vele, szinte mind, kivétel nélkül felhúzza az ingujját, hogy megmutassa a saját sebeit.

A dezordoros őrület tehát nem új, viszont nem tudni, mikor ér véget és kit mikor talál meg, úgyhogy a kamaszt vagy kiskamaszt nevelő szülőknek itt van még egy dolog, amiről érdemes lehet előre beszélni a gyerekkel. A tiniknek pedig üzenem, hogy tudom, TÉNYLEG TUDOM, mennyire marha nehéz beilleszkedni… De hidd el, hogy nem éri meg egy életre tönkretenni a bőrödet. Ha pedig már mégis megtörtént a baj, akkor utólag ne szégyellj segítséget kérni: fordulj a szüleidhez, egy tanárodhoz, egy felnőtthöz, akiben megbízol, vagy legalább keresd fel az orvosodat, mert a kezeletlen égési sérülés el is fertőződhet, és annak valóban beláthatatlanok a következményei.