Látva az elsöprő sikert, amit Alicia Keys első smink nélküli megjelenése váltott ki, világsztárok tömkelege csatlakozott a mozgalomhoz és mutatta meg magát „bátran” a címlapokon. Sajnos a fotók nagy része csak természetesre retusált pózolás volt, ami inkább csak nyomasztóan hatott az átlagemberre, hiszen úgy tűnt róluk, hogy a sztárok még smink nélkül is szebbek, mint mi, földi halandók. (Arról, hogy a #nomakeup mozgalom valójában hogyan hatott a nők nagy részére, egy pszichológust is megkérdeztünk, a teljes cikket itt olvashatod.)

Tévedés viszont azt hinni, hogy Alicia azzal, hogy évek óta nem vásárol vörös rúzst és szemfestéket, hatalmas összegeket spórolhat meg. (Most egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy valószínűleg korábban is raklapnyi mennyiséggel kaphatta ingyen a legmenőbb márkák termékeit.) Szóval, ha eddig azt hitted, hogy egyszerű lehet az élet kencék és pirosítók nélkül, sajnos ki kell ábrándítsalak. Pontosabban nem én, hanem Alicia makeup-artistja, Dotti, aki a W magazinnak elárulta: egyáltalán nem olcsó mulatság, hogy az arcbőr mindig hibátlannak és ragyogónak hasson.

Nekem pedig ez nagyon tetszik. Imádom, hogy a szokásos 'a szép bőröm titka a reggeli kis csésze citromos langyos vizem' üzenet helyett az igazságot mondja. Azt, hogy Alicia az akupunktúrától kezdve a méregdrága szérumokon át az arckezelésekig mindent bevet, megfejelve szigorú étrenddel és testmozgással. Ugye mennyivel hitelesebb így a történet?

Az énekesnő sminkese ráadásul részletesen elmondta, hogy a kliense miket használ - akit érdekel, kezdhet jegyzetelni.

A jade roller

A jade kőből faragott kis hengert használat előtt jégbe mártja, ami serkenti az arcbőr vérkeringését, ráadásul eltünteti a szem alatti puffadást is. (A jade rollert mi is teszteltük, az értékelést itt olvashatod.)

Otthon is elkészíthető uborkás pakolás 

„Kerülve a szemkörnyéket, frissen reszelt uborkát teszek az arcára” - mondja Dotti. Ezt követi egy közel 30 ezer forintos organikus tonik, ami gyulladáscsökkentőt tartalmaz és tele van antioxidánsokkal. Ha pedig Alicia bőre kicsit szárazabb, akkor ezt a jojobaolajos hidratálót szokta bevetni. 

Az arcmaszk, amire több celeb is esküszik 

Alicián kívül Chrissy Teigen is ezt a 28 ezer forintos arcmaszkot használja, ami a benne lévő ásványi anyagoknak és vitaminoknak köszönhetően állítólag csodát tesz a bőrrel. 

Az önbarnító, amit Kim Kardashian is használ 

A sminkes azt is elárulta, ahhoz, hogy a bőr alapozók nélkül is egységesnek tűnjön, ezt az önbarnító krémet szokta használni. (Ugyanerről a krémről Kim Kardashian makeup-artistja is azt nyilatkozta, hogy amikor Kimnek "no makeup" jellegű sminket készít, akkor ő is ehhez nyúl.)

Ezeken kívül pedig van két sminkcucc, amiről viszont Alicia sem szeretett volna lemondani.

Ha az énekesnőnek fotózásra vagy forgatásra kell mennie, akkor ezt a szemceruzát használja, hogy a szemeire vonja a figyelmet. Mikor  meg fellépése van és nem szeretné, hogy a tánctól meg az erős fényektől túlságosan csillogjon az arca, akkor ennek a márkának a mattító púderét használja. Én pedig ha a listán szereplő termékek árát összeadom, akkor a végösszeg több, mint 130 ezer forint. Ami szerintem egy világhírű énekesnő esetében még nem is annyira elrugaszkodott. A uborkás pakolást például tuti, hogy én is ki fogom próbálni. 

 

Nyitókép forrása: ITT