A mélyről jövő, automatikus: „mégis ki mondta ezt a baromságot?” kérdésedre a válasz: természetesen egy brit felmérés. Egy 2017-es tanulmány állapította meg, hogy az egyedülálló brit nők 61 százaléka abszolút boldog azzal, hogy szingli, és esze ágában sincs fejvesztve partner után kutatni. Azt pedig jól tudjuk, hogy ha valaki alapvetően boldog a saját helyzetével, az a külsejére is hatással van. Kisimultabb, így jobb benyomást kelt, ám ezen kívül is van három dolog, ami még rátesz egy lapáttal arra, hogy a szingli barátnőidet sokszor szebbnek látod, vagy ha te is épp egyedül vagy, magadat vonzóbbnak érzed.

Több idejük van magukra

Tök jó dolog a párkapcsolat, de aki már valaha próbálta tudja, hogy folyamatos munkával jár és abban a pillanatban, hogy az ember benne van, valaki mással kell megosztania az idejét. Nem arról van szó, hogy a pároddal állandóan együtt kell lenni, hanem arról hogy az időtöket mégiscsak valamennyire össze kell hangolni, ami óhatatlanul is odavezet, hogy magadra kevesebb időt és energiát tudsz fordítani. Szingliként viszont CSAK magadra, a saját igényeidre és boldogságodra kell figyelned.

Igazán megtanulják leszarni, amit mások mondanak

A szingli lét persze cseppet sem könnyű. Mivel még mindig abban a korban élünk, amiben a liberális társaságokban is akaratlanul elhangzanak olyan kijelentések, amik burkoltan arról szólnak, hogy az ember végtére is társas lény (érted, hogy értem), az egyedülállóknak a saját mentális egészségük érdekében meg kell tanulniuk nagyon komolyan leszarni azt, amit mások mondanak.

És kevés olyan felszabadító dolog van, mint mikor az ember végre megszabadul a mit gondolnak/mondanak mások börtönétől.

Más kapcsolataikat erősítik

Szingliként egyszerűen több időd van a barátaidra, a velük való találkozás pedig stresszoldó, így jelentősen befolyásolhatja azt, mennyire nézel ki nyúzottnak, elgyötörtnek. Egy másik tudományos kutatás korábban már rá is mutatott, hogy heti két csajos este megszépít.