Sokkal kevésbé gondolom végig, mit veszek fel

A járványhelyzet döbbentett rá igazán, hogy valójában azoknak öltözködöm, akiket ismerek. A vadidegenek lehetséges véleménye arról, hogy nézek ki, teljesen hidegen hagy. Ezt pedig abból az eddig soha nem tapasztalt lazaságból szűröm le, ami most egy-egy felöltözésemet jellemzi.

Mióta az otthonom elhagyása szinte teljes mértékben arra redukálódott le, hogy elmenjek délutánonként a közeli erdőbe vagy rétre sétálni ismeretlen emberek közé, azt figyeltem meg, abszolút nem érdekel, milyen szettben megyek el otthonról, csak az időjárásnak feleljen meg.

A cipő átértékelődött

Habár sokan azt mondják, a karanténban a cipők feleslegessé váltak, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy átértékelődik a jelentőségük. Való igaz, hogy a szép tavaszi félcipőknek most semmilyen hasznát nem veszem, viszont a nagy séták miatt előtérbe kerültek a sportcipők. Ez volt az egyetlen ruhadarab is, amit a járvány kitörése óta rendeltem.

Teljesen részegítő hatása van egy szép ruhának

Az elmúlt két hónap alatt egyszer fordult elő, hogy olyan helyzetbe kerültem, mikor indokolt volt a tavaszi ruha, aminek a viselése olyan mámorító volt, hogy után napokig éreztem a hatását, hogy milyen jó is néha szépen felöltözni.

Újrahasznosítás

Korábban is írtam már erről, és változatlanul áll, hogy mennyivel egyszerűbb, költséghatékonyabb és fenntarthatóbb az élet így, hogy ugyanazt a szettet akár egy hétig is hordhatom. Hiszen egyrészt úgyse lát senki, aki miatt azt érezném, hogy fontos a változatos öltözködés, másrészt maguk a ruhák is sokkal lassabban válnak koszossá, ha az ember semmit nem csinál bennük.

karanten oltozkes bent.jpg

Pá, pá melltartó!

Több helyen írtak már arról, hogy a melltartógyártók lehetnek a vírushelyzet nagy vesztesei. Most ugyanis - nagyobb összegben mernék fogadni rá - nők tömegei elő sem veszik a fiókból napokon, akár heteken keresztül és sokkal jobban hozzászoknak az élethez nélküle, mint korábban.

A jó öreg szemüveg

A kontaktlencse szerintem kicsit olyan, mint a tanga: sokan állítják, hogy sooooookkkkal kényelmesebb, mint a szemüveg(/nagyibugy), de ezt azért nagyon nehéz elhinni.

Én például hetek óta nem tettem be a kontaktlencsémet, és bevallom egy cseppet sem hiányzik a szemembe nyúlkálás és az a millió kis kellemetlenség, amit a viselése okozhat.

A sminkcuccaim tuti beszáradnak, mire véget ér

Alapból sem vagyok nagy sminkelő, de a karantén hozta el a teljes no makeup életet. Mióta március elején megszűnt, és csak rettenetes felbontású videócsetekben él tovább a szociális életem, egyszer sem vettem elő semmilyen sminkcuccot a neszeszeremből.

Remélem, nem nő be a lyuk a fülemen

Ahogy a sminkemet nem vettem elő, úgy az ékszereim is csak búsan várják, hogy egyszer újra elő vegyem őket. Nagyon remélem, hogy mire újra lesz kedvem és alkalom is a fülbevaló viselésre, még nem fog beforrni a lyuk a fülemen.