Szakadt/skinny/bokafarmer vs. trapéznadrág

Míg egy mai tinilány szekrényéből tuti nem hiányozhatnak a szakadt, a skinny és a bokáig érő farmerek és ezek a különböző kombinációi, addig én meg is haltam volna a szégyentől 16 évesen, ha nem elképzelhetetlenül bő szárú, földet söprő farmernadrágban megyek ki az utcára.

riki-OBL_hylG-dM-unsplash (1).jpg

Deréknadrág vs. csípőfarmer

Még egy pont erejéig maradva a nadrágoknál: Kriszti korábbi cikkében már megemlékeztem arról a csípőfazonról, ami a legdurvább rémálmaiban szokott kísérteni és bármikor megidézi bennem, hogy milyen (pokoli) volt gimisnek lenni. Nos, 2019 tinédzsereiből bő egy évtized múlva lehet, hogy pont a derékig felhúzott farmerek fogják ugyanezt a hatást kiváltani.

Sneaker vs. Uggs

Már most lesújtó visszaemlékezni arra, hogy (bár nekem sosem volt!) abban a korban, mikor mi divatoztunk tiniként a kifinomultság alfája és omegája az Uggs csizma volt télen-nyáron. Ehhez képest, még ha valaha ki is megy a divatból a mostanában trendi magasított talpú, zömmel fehér sneaker, soha nem lesz olyan arcpirító visszaemlékezni arra, hogy ezt hordtuk rongyosra, mint a kijárt talpú, bokát csámpásító Uggsokra.

Ugg_boots (1).jpg

Fotó: Wikipedia

Oversized pulcsi vs. feszülős, cipzáros melegítő

Ami közös a 2000-es évek elejében és a 2010-es évek végében, hogy mindkét időszakban valami teljesen érthetetlen oknál fogva a melegítőruha utcai viselete divatos. Ám míg anno az számított menőnek, ha a cipzáros, kapucnis (és bársony! ó jaj!) felsőd annyira feszült, hogy úgy tűnt, egy számmal kisebb nálad, mostanában akkor vagy a legtrendibb csaj, ha akkora pulcsid, hogy elveszel benne.

Crop top vs. spagettipántos top

Az oversized pulcsik kiváló ellenpontjai a ‘90-es évek után most ismét aranykorukat élő haspólók. Bár ezek a felsők a hírességek körében soha nem mentek ki teljesen a divatból, a 2000-es évek elején nem nagyon láttál olyan átlagos tinilányt vagy fiatal nőt az utcán, aki ezt viselte volna. Persze nem is tudott volna helyet szorítani neki a szekrényben, hiszen a gardróbját csurig töltötték a különböző színű és anyagú spagettipántos topok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👑 The Simple Life 👑 (@thesimplelifefeed) által megosztott bejegyzés,

Hátizsák/hasitasi vs. oldaltáska

Így a végére érve valójában kicsit irigykedem is a mostani 16 évesekre, akik mintha mindenből sokkal kényelmesebb darabokat hordanának. Ebben pedig megerősít az is, hogy míg ma állati menők a mindenféle méretű és márkájú hátizsákok (oké, a Fjallraven kanken erősen felülreprezentált) és bulizáshoz teljesen elfogadott hasitasiban menni, addig mi gimisként a felnőttesnek tűnő, sokszor oversized oldaltáskákkal kínlódtunk, hogy majd nagymamaként erre foghassuk, miért fáj a hátunk.