Múlt pénteken kezdődött az év első meghatározó zenei (vagy már-már inkább talán divat) fesztiválja, aki pedig követi a nyári trendeket jól tudja, hogy a kaliforniai esemény komoly befolyással van arra, hogy a többi zenei rendezvényen milyen ruhákat és kiegészítőket viselnek a szezonban. Pár nap  már lement a Coachellából, le is tudunk vonni néhány messzemenő következtetést.

Végérvényesen itt a (nagyi)bugyik és melltartók ideje

Nem teljesen új keletű dolog, hogy a fesztiválozók melltartóban nyomulnak, ám az idei első fotók alapján mintha ezek mostanra szinte végérvényesen lenyomták volna a crop topokat. Azonban ennél is látványosabb trend, hogy idén már szinte minden lány mintha beadta volna a derekát a Bridget Jones-i értelemben vett nagybugyi trendnek, vagyis azok a csajok a legdivatosabbak, akik magasított derekú bugyiban ruccannak ki a fesztiválra, ami fölé csak valami elhanyagolható mennyiségű textilből szőtt szoknyát/leplet vesznek.

Hódít a fekete és a fehér

Az örök sztárszínek a fekete és a fehér idén mintha megszokottnál is jobban dominálnánk a fesztiválon, háttérbe szorítva minden más színt, még a szintén klasszikus farmert is. A Coachellát 2019-ben szinte ellepték a teljesen fekete, a teljesen fehér és a fekete-fehér szettek. (Ezek mellé pedig igazán ideálisak a tehénkörmök.)

Aranytetkó helyett strasszok

A csillogásról, ami az elmúlt években az aranytetkót és a csillámport jelentette, idén sem kell lemondani. A 2019-es trend azonban ezeknél jóval látványosabb, ugyanis most az arcra különböző mintákban felragasztott strasszok mennek nagyon.

Jönnek vissza a magas talpú cipők

A legkevesebb változás talán a cipők terén figyelhető meg. Változatlanul a bakancsokból és a csizmákból látni a legtöbbet, amik mellett ott vannak az örök tornacipők és szandálok. Az egyetlen érdekesség talán, hogy a rémálmainkban kísértő Buffalo jellegű platformok is igencsak feljövőben vannak.

És a celebek, akik már egy lépéssel előrébb járnak

Nincsen Coachella az éppen regnáló trendszetter celebek nélkül. Néhány modell már megmutatta magát a fesztiválon, és azt is egyértelművé tették, hogy ők bizony már rég túl vannak a fent említett trendeken. Gigi Hadid a nyár legdivatosabb mintájában, batikoltban érkezett (a témában ezt a cikkünket ajánljuk figyelmedbe!), Olivia Culpo az idén szintén nagy visszatérőnek számító biciklis nadrág fazonú shortban jelent meg, Winnie Harlow pedig szembe ment a visszafogott színekkel és egyenesen neonba öltözött.