A legtöbb tetováló szerencsére elmondja, mielőtt távozol a szalonból, hogy a frissen tetovált bőrt nem tanácsos napoztatni, de ez valójában még kevés. Nagyon fontos, hogy azokat a tetoválásokat, amiket rendszeresen ér a nap, mindig kend fényvédővel, mivel kevés dolog képes annyira elvenni a színüket, mint az UV-sugárzás. Ez jusson eszedbe minden olyan alkalommal is, amikor szoláriumba mész.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tattoos (@tattooinkspiration) által megosztott bejegyzés,

Az sem mindegy, hogy milyen minőségű festékkel tetoválnak – ha nehézfémek, illetve bizonyos vegyi anyagok vannak benne, akkor az hatással lehet a végeredmény minőségére és élettartamára, és gyorsabb fakulást okozhat. Persze laikusként nem tudhatod, hogy ki milyen festéket használ, de ha valahol a többi szalonhoz képest szokatlanul alacsony áron dolgoznak, akkor az például adhat okot némi gyanakvásra.

A színmegtartás szempontjából a tetoválás helye sem mindegy. Egy olyan testfelületen, amit sok mechanikai hatás ér, fakulni is gyorsabban fog. Gondolj csak a kezedre, amit napi szinten rengeteg mindenre használsz, a válladra, amit a táska, vagy a hátizsák pántja rendszeresen dörzsöl, vagy a lábfejedre, ami a zoknival, cipővel is folyamatosan érintkezik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tattoos (@tattooinkspiration) által megosztott bejegyzés,

Nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy az, hogy mennyire sokáig maradnak élénkek a tetoválásaid, nagyban múlik azon is, hogy a gyógyulásuk során hogyan ápolod őket. Nagyon figyelj a tetoválód tanácsaira, és szigorúan tartsd is be őket. Ne áztasd a friss tetkót, és ne kend semmi mással, csak amivel a tetoválód ajánlotta. Ha pedig legyógyult, akkor is nagyon figyelj arra, hogy a bőröd mindig hidratált legyen – használj testápolót, és igyál sok folyadékot, a megfelelő fényvédelem mellett ez a legjobb (és legegyszerűbb) stratégia a tetkóid állapotának megőrzésére.

Ha pedig már szóba került a bőr állapota, akkor van még valami, amit nem árt, ha tudsz: nem csak a hidratáltság, hanem a rugalmasság is fontos, utóbbinak pedig kevés dolog tud annyit ártani, mint a dohányzás. Cigizni nem csak egészségtelen, de a tetoválásaidra is rosszul hat, mivel csökkenti a bőrben termelődő kollagén mennyiségét.