Mert kérem szépen, az Instagramnak elvei vannak, amik szerintem remek elvek, és arra szolgálnak, hogy minket, felhasználókat védjenek velük. Ha full meztelen képet teszel ki, törölni fogja azt. Ha pornográf tartalmat osztasz meg, azonnal eltávolítja. És ezek szerint, ha túl vastag a combod a képen, szintén a virtuális kukában fog kikötni a fotód.

 A szóban forgó képnél ugyanis nem lehetett az a probléma, hogy túl picike a fürdőruha, mert a hölgy ráadásul még egy inget is magára vett, ami Kim Kardashianról már nem mondható el a róla készült fogselyem vastagságú bikinijében.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chanel vintage, lets please be specific

Kim Kardashian West (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés,

És itt nem a szépérzékről van szó, sőt nem is a kommentekről. Azért senkit nem lehet bántani. Mindenki döntse el, melyik képet nézegeti szívesebben, és mivel eléggé píszinek tartom magam, ezért azzal sincs bajom, ha valaki kulturáltan elmondja a véleményét. Tessék, az enyém ez: jobban örülnék, ha olyan alakom lehetne, mint Kim Kardashiannak, mint a képen látható Lacee Angelnek. Ennyi, senkit nem bántottam meg, folytatom a napom. Nem itt kezdődik a probléma. Hanem ott, amikor az Instagram az egyik képet letörli, a másikat meg fennhagyja.

Nem ezt hívják kettős mércének?  Hogy amit 50 kilósan szabad, azt dupla akkora súllyal már nem?

Régen ez úgy nézett ki, hogy ha plus size vagy, akkor maradj a fekete ruhánál, eszedbe ne jusson fehéret, mintásat, pöttyöset hordani, a keresztbe csíkosról ne is álmodj, azt hagyd meg a vékonyabb csajoknak. Ezek az abszurd szabályok - pont a közösségi médiának köszönhetően - eltűnőben vannak, tele az internet csinosabbnál csinosabb nőkkel, mérettől függetlenül.

Reagálva az Instagram húzására, Sarah Rosen aktivista és Lou Xavier plus size modell létrehozták a #fatisnotaviolation címkét, hogy megmutassák, kövérnek lenni nem szabálysértés, és felkérték az Instagram plus size csajait, hogy a saját képeik feltöltésével csatlakozzanak a kezdeményezésükhöz. És naná, hogy csajok (és pasik!) a világ minden tájáról elkezdték feltenni a fotóikat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Repost @misslouxavier ・・・ Good morning everyone! Today’s the day we’re flooding our fat bodies everywhere! #fatisnotaviolation . THIS PICTURE DOES NOT VIOLATE TERMS AND RULES. But some people seem to think so. I don’t want my account deleted. I don’t want to be reported. But I’m taking this moment to show you my body and why it’s worthy of love and respect just like everyone else’s. It doesn’t matter the size of my body. If Kim Kardashian can post herself nude and slightly covered up, I’ll be damned if I can’t. . #fatbabe #fatgirlflowfam #curves . . . #plussizeblogger #plusisequal #bodyconfidence #plussizebeauty #effyourbeautystandards #plusmodel #bodypostive #plussize #fatshion #plussizefashion #fullfigured #plussizemodel #curvywomen #loveyourself #bopo #curvy #embraceyourcurves #fullfiguredfashion #plussizewoman #curvystyle #curvyfashion #plussizeclothing #fullfigured #honoryourcurves #celebratemysize

@ curvy_girls_rock_ által megosztott bejegyzés,   

 

És ez a mozgalom nem csak arról szól, hogy ugyanannyi joga van a világhálón megmutatni magát Kim Kardashiannak, mint mondjuk egy túlsúlyos tininek. Hanem arról is, hogy akár a valós, akár a virtuális világban férjünk már meg egymás mellett! Ha pedig az illető nem tetszik, álljunk arrébb, vagy kövessük ki. És nem, ezzel nem az egészségtelen életmód mellett kampányolnak ezek a nők. Hanem az egyenrangú bánásmód mellett. Remélem, hogy lassan eljutunk oda, hogy ez nem a ruhamérettől fog függeni - szerintem mindenki boldogabb lenne.

nyitókép forrása: @recipesforselflove