A nyár utolsó napjaiban rendezték meg a The Real Catwalk (Az igazi kifutó) nevű rendezvényt, amit 2018-ban az egykori amerikai Topmodell leszek! versenyző, Khrystyana Kazakova indított tiltakozásul a Vicotia’s Secret divatbemutatókkal szemben. Bár Kazakova maga plus size modell, a rendezvény nem csupán a megszokottól eltérő méreteket ünnepli, hanem minden testalkatot, színt, nemi identitást és képességet.

A londoni eseményen a brit Glamour újságírója, Chloe Laws is jelen volt, és ha már ellátogatott a rendezvényre, nemcsak a felvonulókat kérdezte meg arról, hogy miért fontos számukra a különleges kifutón végigmenni, hanem ő is részt vett a divatbemutatón.

A pikkelysömörömet szerettem volna megmutatni, hogy ezzel is bemutassak a társadalom megvetésének a ’tökéletlenségekkel’ szemben. Baromi ijesztő volt, de bátrabbnak éreztem tőle magam, mint valaha, úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki még tanulja megszeretni önmagát. Persze a gyönyörű fehérneműszett, amit viseltem, hatalmas önbizalomlöketet adott

- írja Laws, aki arról is beszámolt, másoknak mit jelentett végigmenni a kifutón. (A most következő fotón az újságíró szerepel, ám a továbbiakban nem azok láthatóak a képeken, akik nyilatkoznak.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chloe Laws (@chloegracelaws) által megosztott bejegyzés,

A 20 éves Lucy Epidermolysis bullosásban szenved, ami egy ritka genetikai betegség, és a bőr folyamatos felhólyagosodásával, kisebesedésével jár. „Az orvosok 18 évet jósoltak nekem, most meg már húsz is elmúltam. Azért vagyok itt, hogy az EB-ről beszéljek. Nem először lépek kifutóra, többször felvonultam már, hogy felhívjam a figyelmet erre a betegségre."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ruth (@fighting_illness_on_wheels) által megosztott bejegyzés,

A 36 éves Natasa pedig a testpozitív mozgalom egyik nagykövete, aki azt mondta, a rendezvény arra jó, hogy megerősítse az emberekben, hogy nem egyfajta testalkat létezik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Every Body Project (@theevery.bodyproject) által megosztott bejegyzés,

A 28 éves Rosie számára viszont teljesen mást jelentett a felvonulás. A fiatal nő nemrég szabadult ki egy bántalmazó kapcsolatból, az elmúlt félévét pedig azzal töltötte, hogy újra megtalálja magát. Számára a rendezvény a gyógyulás egyik állomását jelentette.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nathalia➰Motivational Speaker (@lovingmydots) által megosztott bejegyzés,

Ebből is jól látszik, a testünk elfogadása mennyi mindennel összefügg az életünk többi területén. A The Real Catwalk pedig ismét egy megerősítés: hogy ahhoz, hogy képes legyél elfogadni magad, meg kell szoknod a saját és mások minél meztelenebb látványát, hiszen lehet, hogy a ruháid akadályoznak abban, hogy szeresd a tested.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Every Body Project (@theevery.bodyproject) által megosztott bejegyzés,

A rendezvényről még több fotót itt láthatsz.

Nyitókép forrása: itt