Míg a bezárkózás időszakának kezdetén a párban élők olyan jóslatokat hallgathattak, hogy „tuit folyton szexelni fogtok vagy megölitek egymást”, a szinglik főleg abba a sajnálkozásba futottak bele, hogy na, ha valamikor, most biztos nem találnak majd párt. Ahogy pedig az ilyen megalapozott és jóindulatú jóslatokkal lenni szokott, ezek baromira nem jöttek be. Párok témában itt írtunk korábban, most pedig szétnéztünk külföldön, és megkérdeztünk néhány magyar lányt is arról, mik a tapasztalatok a randizásról korona idején.

Egyrészt már az előrevetítette, hogy nem lesz igaza a károgóknak, hogy mikor beütött a karantén az emberek nem félredobták a telefonjaikat sírdogálni, hanem soha nem látott mértékben kezdtek el regisztrálni a társkereső oldalakra.

Egy spanyol felmérés szerint a bezárkózás 94 (!) százalékos növekedést hozott a Tinderen, és a Badoón, a Wapón és a Grindren is megnövekedett a forgalom.

Hédi elmondása szerint ő például unalomból regisztrált az egyik appra, és ezzel nincs egyedül. Sokan eddig is csak időkitöltésnek használták a félrehúzogatást, most az ő számuk is megnövekedett. Hédinek bár nem jött be végül a dolog, azt mondja, ha nincs karantén soha nem is adott volna esélyt az ilyen appoknak, úgyhogy már abban érez egy kis sikert, hogy túl tudott lépni a randialkalmazások iránti előítéletein, a karantén hatására legalább kipróbálta, milyenek.

koronarandi clk.jpg

A körbekérdezgetésünk közben az is kiderült, hogy távolságtartás ide vagy oda, ha két ember tényleg bejön egymásnak, akkor megtalálják a módját, hogy elmélyítsék a kapcsolatot. Vannak, akik tényleg nagyon komolyan veszik a bezárkózást, de azt mondják, szerencsére olyan emberrel hoztak őket össze a randiapp, aki hasonlóan vélekedik, így nincs nyomás a találkozásra.

Így is sokat csetelnek, videóznak, igyekeznek online programokat kitalálni, sőt, volt aki azt mesélte, intim kapcsolatba is került a friss Tinder-partnerével a kameráján keresztül. 

Vannak azonban olyanok is, akik ebben a helyzetben is inkább a találkozást preferálják. Ági is adott ennek esélyt és így mesélt a tapasztalatairól: “szerintem az online randizás önmagában fura, a karantén csak a logisztikát nehezíti meg. Nagyon hiányzik, hogy nem tudunk beülni valahova nyugodtan beszélgetni, ismerkedni, hanem csak nagy távolságtartással sétálgathatunk. Hiányzik a randizáshoz megszokott környezet. Na, meg kár, hogy nem lehet vírusmentességi igazolást kérni csókolózás előtt, ha arra kerül a sor.”

Szóval már ebből is jól látszik, hogy a randizási kedvet nem fojtotta meg a koronavírus, habár az biztos, hogy nagyon átírta az ismerkedés megszokott mentét. Ez viszont van, akiknek kifejezett bejön. Rita a jó példa arra, hogy nem igaz, hogy az ember ne találhatna igazi társat ebben az időszakban. Ő, elmondása szerint alapból is szereti a randizás, ismerkedés műfaját, így izgalmas kihívásként tekintett a karanténhelyzetre. 

Randizni így is jó. Sőt, az kifejezetten előnyös, hogy nagyon sokat vagyunk kint a szabad levegőn, sokat sétálunk. Így pedig igazán, mélyebben meg tudjuk ismerni egymást, mert nincsenek mindenféle bevett szabályok, hogy kell most randizni. Az egyetlen para ezekben a szabadtéri randikban, hogy nem nagyon van vécé, ahova el lehet menni közben pisilni, mint egy hagyományos helyzetben 

- osztja meg a tapasztalatait Rita, aki hozzátette, a szerencsés egymásra találáson túl a randi sikerében az is szerepet játszhatott, hogy kifejezetten akart egy partnert erre az időre. „Más 10 kiló lisztet vett, én ideiglenes társat szerettem volna karanténa” - mondja. Az pedig csak még nagyobb örömmel tölti el, hogy ennél végül még sokkal több és jobb lett a dolog.