Most, hogy én is igyekszem itthon maradni, és helyben megoldani mindent az edzéstől kezdve, a munkán keresztül egészen a szépségápolásig, rájöttem, hogy minden kényelmetlenség ellenére 

marha sok dologért igazából feleslegesen fizetek.

Edzeni tudok a nappaliban is (akár súlyzók nélkül), az indiai kaját sem olyan nehéz megfőzni (kivételesen nem rendeltem), sőt még az online meetingeket is simán lebonyolíthatom az íróasztalom mögött, a kedvenc puha zoknimban ülve. Egy téma azonban a bezártság elején kifogott rajtam : a szépségápolás. 

gfdsa.gif

Másfél-kéthetente járok géllakkoztatni a körmösömhöz, kéthavonta szőkíttetem a hajam, ritkán kozmetikai kezelésekre is el szoktam menni, még ritkábban pedig meglátogatom a kedvenc thai masszázsszalonomat. 

És ez most MIND nagyon hiányzik.

De jó szépségszerkesztő lévén nem adom fel, utánajártam (és utána akarok járni) minden olyan opciónak, ami segíthet rajtam - és így persze rajtad is. Ezért felcsaptam az internet legbjutibb bugyrait, és összegyűjtöttem a leghasznosabb tippeket, amiket te is simán bevethetsz a karanténban, hogy otthon is csinosnak és igazán önmagadnak érezhesd magad! 

Géllakk 

Kezdjük a manikűrnél! Eléggé nehézkes elkezdeni magadnak elkészíteni a körmeid, ha te is mindig mással csináltatod - pláne, ha még fent van az előző színed. Az első lépés nyilván az, hogy sérülések nélkül eltávolítsd a lakkot (ehhez itt adtunk már bővebben tippeket), a második pedig az, hogy kitaláld: mégis mit kenj rá.

Körömlakkod nyilván van otthon, ez nem kérdés, a legfontosabb most inkább a körítés: ahhoz, hogy ugyanolyan tartós manikűrt csinálhass, mintha szalonba mentél volna, kelleni fog egy alapos reszelés, körömágyfeltolás, és persze fertőtlenítés. Ha ezekkel mind megvagy, jöhet a kedvenc színed (ha szerencsés vagy, van otthon UV-lámpát nem igénylő gélhatású lakkod is), amit két rétegben vigyél fel, és legalább 2-3 percet hagyj minden rétegnek a száradásra! A manikűrt egy fedőlakkal és olajos ápolással fejezd be (én például argánolajat tettem a körömágyaimra), így tényleg olyan lesz, mintha a körmösödtől jöttél volna. 

Hajvágás és hajfestés 

Ez már eggyel nehezebb (és véglegesebb), mint a körmök kilakkozása. Mivel mindenkinek más a haja, nem nagyon létezik univerzális igazság a hajfestésre vonatkozóan, egy viszont biztos: senki sem szeretne két hónap múlva méteres lenövéssel kijönni a karanténból. Mivel én sem, ezért a fodrászommal konzultálva fogom befesteni magamnak a hajam, ha eljött az idő. És ezt javaslom neked is.

Mielőtt gyorsan megvennél egy, a hajadhoz a képen leginkább hasonlító festéket, konzultálj a fodrászoddal, aki ismer téged és a tincseidet is, és kérd ki a véleményét! 

Lehet, hogy le fog beszélni (főleg, ha nagyon szőke vagy, mint én), de az is lehet, hogy simán ajánl olyan terméket, amivel meg tudod oldani magadnak a fürdőszobai hajfestést. Ehhez itt találsz a fodrász szakértőtől tippeket! 

Ha pedig vágni szeretnél, egy dolgot tudok mondani: Youtube! Elképesztően egyszerű és mégis hatásos hajvágó hackeket találhatsz, ha ügyesen kutakodsz, például ilyeneket: 

Kozmetikus 

Ez is nyilván attól függ, hogy milyen kezelésekre szoktál elmenni. Az arcodat (megfelelő higiéniai körülmények között) magadnak is ki tudod tisztítani egy kis gőzöléssel és néhány tiszta zsebkendővel, a különböző házi arcmaszkok pedig képesek felérni egy-egy komolyabb kozmetikusi tortúrával is. Nekem például a chia-magos arcpakolás az egyik nagy kedvencem, de a mézes-joghurtos és az élesztős maszkok is csodákra képesek. Kutakodj a neten, és kísérletezz! 

Ha pedig szemöldökszedésről van szó, akkor is segítségül hívhatod az internetet, pontosabban az internet szuper videóit. Azzal nyersz nagyot: ha jó fényviszonyok közé ülsz le, letisztított arccal és fertőtlenített csipesszel, ollóval!  

És akkor itt jön a kényes rész: a szőrtelenítés. Rengetegen járnak különböző helyekre gyantáztatni/lézeres kezelésekre, de erre most nem lesz lehetőség egy darabig. Mit lehet ilyenkor tenni? Nyilván egy csomó drogériás termék működhet, de egy dolog mindig: a borotva. Igen, tudom, van, aki hallani sem akar róla, de ilyen időkben nagyobb károkat okozol, ha saját magadat kezded el gyakorlatlanul gyantázgatni, mondjuk az intim részeiden. Bevallom, nekem még sosem jött össze a teljes szőrtelenítés gyantával, úgyhogy én borotvás vagyok – sok esetben jobban megéri! 

Barnítás

Ha szoktál (ugye nem?) szoliba járni, esetleg fújatni, és már hiányolod a színed, egy dolgot tehetsz: elkezdesz önbarnítózni. Ezt vagy úgy teszed, hogy a lehető legkevesebb méreganyagot tartalmazó termék mellett döntesz, vagy úgy, hogy kipróbálod azt, amit én is; a két összetevős házi önbarnítót.

Masszázs 

Na, ez az, amit nehezen csinál magának az ember, karantén idején pedig pláne nem annyira okos döntés megkérni a velünk egy háztartásban élőket, hogy kezdjenek el minket masszírozgatni. Egy trükköm viszont van, amit évek óta rendszeresen csinálok: teniszlabdával masszírozom ki a lapockáimat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy szorosan a falhoz állok háttal, beteszek egy labdát közém és a fal közé (a lapockáim magasságában, mert az a gyenge pontom), és elkezdek guggolgatni, miközben a labdát ott tartom – gyakorlatilag tökéletesen ki tudom ezzel masszírozni letapadt részeket, és kis mozgásnak sem utolsó. Próbáld ki, nekem mindig aranyat ér!  

Ezzel a videóval szuper gyakorlatokat sajátíthatsz el ilyen téren: