Már elég sok írásomban említettem, imádom a nyarat: a napfény illatát a bőrömön (ami tök más miatt van, mint amire elsőre gondolnál), a hűs vizet a strandon, a pattanásmentes arcomat a nyaraláskor, és még sorolhatnám. Így eddig minden évben már augusztusban beindultak bennem a siratódalok, és a nyár utolsó két hetét rendre félig depressziós állapotban tengettem – idén viszont minden más. 

Lehet, hogy annak is köze van hozzá, hogy ez volt életem eddigi legrosszabb nyara, de nem csak ez az oka. Van elég indokom ugyanis arra, hogy várjam az őszt, beauty- és közérzeti szempontból. És neked is.

Szóval, még mielőtt nekiállnál te is hevesen gyászolni a forró napokat, gondold át velem együtt, mi minden jön most, hidd el, van mit várni!

Motiváció 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kirsty D ✨ Empowerment Coach (@kirstydeeshares) által megosztott bejegyzés,

Minden kezdet egy új, fényesebb jövővel kecsegtet - és ez így van akkor is, ha a már utált munkahelyeden kezded újra a szezont, meg akkor is, ha most vágsz bele egy új projektbe. Amint lehullnak a levelek, beindul a motiváció. 

Már nem lesz dögmeleg, nem kell éjszakánként praktikákat bevetned az izzadásmentes alvásért, sőt még amiatt sem kell izgulnod, hogy a kedvenc pólód két perc múlva hatalmas vizes foltokkal lesz tele, ha kimész benne az utcára reggel hétkor. 

Az új kezdet és az enyhülés mindig motivációt szül: bármikor kimehetsz sportolni, és végre nem kell hajnalra, vagy késő estére időzítened a futásaidat. Imádom azt a - kissé elcsépelt, de számomra jelentőséget hordozó - mondást, hogy “a szeptember az új január”. Szerintem sokkal könnyebb egy szép és kevésbé vakító napfényes évszakváltással új emberré válni, mint a decemberi fagyból a január elsejei fagyba. 

Variálható ruhatár 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ewelina Kanty (@ewelinakanty) által megosztott bejegyzés,

Ó, igen, a legnagyobb kedvencem az őszben: már hordhatsz bakancsot, de laza sportcipőt is. Lehet rajtad haspóló, meg egy hozzá passzoló kiskabát is. Beindul a sárgás-barnás-vöröses “levélszínek”, és a melegebb anyagok időszaka. Sokkal, de sokkal könnyebb így szetteket váltogatni: míg egy sima farmerhez nyáron maximum egy rövid topot vagy képes felvenni, ősszel ez lehet blúz, ing, póló, top, body, és még sorolhatnám. Ha te is ruhamániás vagy, tuti, hogy neked is beindítja a szeptember a fantáziádat szépségápolás és divat terén. A legjobb rituálé ilyenkor elajándékozni, vagy eladni a megunt cuccaidat, gardróbot rendezni, és elindulni egy turkálós felfedezőtúrára. Fenntartható, örömteli, és elképesztően motiváló. 

Nyugodtabb bőr 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zsú • Blogger / Photographer (@beauty_heaven_blog) által megosztott bejegyzés,

Nyáron még a csapból is fényvédő kellene, hogy folyjon, és ez nekem már az agyamra szokott menni szeptember elejére. Azt az aranyszabályt persze ősszel is be kell tartanod, hogy egy jó kis fényvédős hidratálóval kezdd a napod, de végre nem kell ötpercenként újrakenned a naptejed, nem lesz mindened ilyen szagú, és végre nem az lesz minden második kérdés, amit feléd intéznek, hogy “bekented magad?”, vagy "jaj, mennyi ideje vagy a napon?" Ez számomra hatalmas felüdülés, arról nem is beszélve, hogy még ilyenkor is lehet szépen barnulgatni, de már nem kozmálok oda mindenhova, ha kiülök délután egy laza kávéra.

Esztétikum 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autumn Vibes 🎃🕯️🍂 (@seasons_vibes_) által megosztott bejegyzés,

És most nemcsak rólad, meg az arcbőrödről van szó, hanem a környezetedről is. Tudtad, hogy a természet segíthet szebbnek érezni magad? Egy Hollandiában és Angliában végzett kutatás bebizonyította, hogy a zöld környezetben élők körében sokkal kevesebb a mentális megbetegedés és az önbizalommal kapcsolatos problémák száma (is). Az ősz pedig úgy jön a képbe, hogy ez a legjobb időszak arra, hogy csakúgy fogd magad, és kimenj a kedvenc pulcsidban sétálni! Mert ilyenkor minden gyönyörű, a menő fotóhelyszínekről (és kellemes fényekről) nem is beszélve.